Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Emmanuelle Béart - Εμμανουέλ Μπεάρ


Όταν την είδα στη « Μανόν των Πηγών - Manon des Sources» σκέφθηκα ότι εάν υπάρχουν νεράιδες κάπως έτσι θα πρέπει να είναι . 

Μετά ακολούθησε η πορεία της ως πρέσβειρα της Unicef, το τέλος της καριέρας της ως μοντέλο, οι απανωτές και αποτυχημένες πλαστικές συν βέβαια το πέρασμα του χρόνου . 

Η «νεράιδα » έφυγε από το δάσος της και έγινε κοινή θνητή.


Τρύφωνας Παπαλεωνίδας


                              =========================================









Η Εμμανουέλ Μπεάρ (γαλλικά: Emmanuelle Béart) είναι Γαλλίδα ηθοποιός και μοντέλο. Γεννημένη στις 14 Αυγούστου 1963 κοντά στο Σεν Τροπέ, είναι κόρη του ποιητή, μουσικού και τραγουδιστή Γκι Μπεάρ, λιβανέζικης καταγωγής, και της πρώην μοντέλου και ηθοποιού Ζενεβιέβ Γκαλεά, ιταλοελληνικής καταγωγής.




Βιογραφικά Στοιχεία

Πέρασε την παιδική της ηλικία μαζί με τις τρεις αδελφές και τον αδελφό της στο Γκασσάν, μακριά από τη βοή της πόλης. Ως παιδί δεν την ενδιέφερε ιδιαίτερα το σχολείο, ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός και μιμούνταν τους συμμαθητές της. Στην ηλικία των 7 και 11 ετών κάνει εμφανίσεις στις ταινίες La Course du lièvre à travers les champs του Ρενέ Κλεμάν το 1971 και Demain les mômes του Ζαν Πουρταλέ το 1975 μαζί με όλα τα παιδιά του χωριού της και τον αδελφό της Ολιβιέ. Η ηθοποιός – φετίχ της είναι η Ρόμι Σνάιντερ.







Το 1980, σε ηλικία 17 ετών, φεύγει για 15 ημέρες στο Μόντρεαλ του Καναδά και δεν το αποχωρίζεται ξανά. Ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα αυτή τη χώρα την οποία θεωρεί δεύτερο σπίτι της. Εκεί κάνει σπουδές, μαθαίνει τα αγγλικά και παίρνει το πτυχίο της. Επίσης, εκεί συναντά τον σκηνοθέτη Ρόμπερτ Άλτμαν που την ενθαρρύνει να γίνει ηθοποιός.






Τρία χρόνια μετά, επιστρέφει στη Γαλλία, παρακολουθεί για σύντομο χρονικό διάστημα τα μαθήματα δραματικής τέχνης του Ζαν – Λοράν Κοσέ στο Παρίσι. Εντυπωσιάζει τον Ντέιβιντ Χάμιλτον με την ομορφιά της, που της προσφέρει σε τρεις μήνες τον πρώτο της ρόλο στην ερωτική ταινία Premiers Désirs. Συνεχίζει με το Un amour interdit του Ζαν – Πιερ Ντουνιάκ το 1984, ρόλο για τον οποίο λαμβάνει υποψηφιότητα για το Βραβείο Σεζάρ της πιο ελπιδοφόρου νέας ηθοποιού για το 1985. Έτσι ξεκινά η καριέρα της στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο.

Το 1984, συναντά τον Ντανιέλ Οτέιγ στα γυρίσματα της ταινίας L'Amour en Douce του Εντουάρ Μολιναρό. Παντρεύονται σύντομα, μοιράζονται δέκα χρόνια από τη ζωή τους και φέρνουν στον κόσμο την κόρη τους Νέλλυ τον Απρίλιο του 1992. Το 1986, σε ηλικίες 23 και 36 ετών αντίστοιχα, η καριέρα και η φήμη του ζευγαριού εκτοξεύεται σε διεθνές επίπεδο με τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας Η Μανόν των Πηγών του Κλωντ Μπερί από το έργο του Μαρσέλ Πανιόλ. Τους απονέμεται ταυτόχρονα το 1987 το Βραβείο Σεζάρ του καλύτερου β΄ γυναικείου ρόλου και καλύτερου α΄ ανδρικού. Μοιράζονται την επιτυχία αυτή με τον Υβ Μοντάν και τον Ιππολίτ Ζιραρντώ.





Το 1990, η Μπεάρ έχει επίσης μια επιτυχία με την ταινία Η Ωραία Καβγατζού του Ζακ Ριβέτ όπου υποδύεται μια νεαρή γυναίκα που ποζάρει γυμνή για ένα ζωγράφο, στο πλάι του Μισέλ Πικολί. Το 1996, κάνει ένα πέρασμα στις αμερικανικές υπερπαραγωγές με τη συμμετοχή της στην ταινία Επικίνδυνες Αποστολές του Μπράιαν ντε Πάλμα, στο πλάι του Τομ Κρουζ και του Ζαν Ρενό. Παρά την παγκόσμια επιτυχία, δεν της αρέσει το κλίμα του Χόλιγουντ και επιστρέφει στους δραματικούς ρόλους του γαλλόφωνου σινεμά και θεάτρου.





Σήμερα κατοικεί στο Παρίσι με τα δύο της παιδιά, τη Νέλλυ, από τον Ντανιέλ Οτέιγ και τον Γιόχαν, γιο του συνθέτη Νταβίντ Μορώ. Έζησε και μία τραγική σχέση με τον παραγωγό του σινεμά Βενσάν Μεγιέρ τον οποίο και συνάντησε το 2001 στην ταινία Η Πρόβα της Κατρίν Κορσινί, και ο οποίος αυτοκτόνησε στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών το 2003.






Ενδιαφέρουσες Πληροφορίες

Είναι πρέσβειρα της UNICEF, εδώ και δέκα χρόνια, η οποία της έχει παραχωρήσει από το 2002 διεθνές διπλωματικό διαβατήριο.

Για το ρόλο της στην ταινία «Un coeur en hiver» έκανε μαθήματα βιολιού για ένα χρόνο.

Συνελήφθη στο Παρίσι το 1997 για την υπεράσπιση λαθρομεταναστών.




Φιλμογραφία


Vinyan (2008)

Disco (2007)

Les Témoins (2007)

Le Héros de la famille (2006)

A Crime (2006)

L' Enfer (2005) - (Η Κόλαση)

Un fil à la patte (2005) - (Η Τέχνη του να Χωρίζεις)

D'Artagnan et les trois mousquetaires (2005) - (Ο Ντ’ Αρτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες)

À boire (2004)

Nathalie (2003) - (Ναταλί)

Histoire de Marie et Julien (2003) - (Η Ιστορία της Μαρί και του Ζυλιέν)

Les Égarés (2003) - (Μακριά απ`τα Μάτια του Κόσμου)

8 femmes (2002) - (8 Γυναίκες)

La Répétition (2001) - (Η Πρόβα)

Voyance et manigance (2001)

Les Destinées sentimentales (2000)

La Bûche (1999) - (Το Γλυκό των Χριστουγέννων)

Elephant Juice (1999)

Le Temps retrouvé (1999) - (Ο Ξανακερδισμένος Χρόνος)

Voleur de vie (1998)

Don Juan (1998)

Mission: Impossible (1996) - (Επικίνδυνες Αποστολές)

Le Dernier chaperon rouge (1996)

Nelly & Monsieur Arnaud (1995)

Une femme française (1995) - (Μια Γυναίκα από τη Γαλλία)

L' Enfer (1994)

Rupture(s) (1993)

Un coeur en hiver (1992)

J'embrasse pas (1991) - (Δεν Φιλώ στο Στόμα)

La Belle noiseuse (1991) - (Η Ωραία Καβγατζού)

La Divertimento (1991)

Le Bateau de Lu (1991)

Il Viaggio di Capitan Fracassa (1990)

Les Enfants du désordre (1989)

Les Jupons de la révolution (1989) - (Τα Ερωτικά Παρασκήνια της Γαλλικής Επανάστασης)

À gauche en sortant de l'ascenseur (1988)

Date with an Angel (1987)

Manon des sources (1986) - (Η Μανόν των Πηγών)

La Femme de sa vie (1986)

L' Amour en douce (1985)

Un amour interdit (1984)

Zacharius (1984)

Et demain viendra le jour (1984)

Raison perdue (1984)

Premiers Désirs (1983)

Demain les mômes (1976)

La Course du lièvre à travers les champs (1972)



Beyond the Known World (filming)

Louise

 2014 My Mistress

Maggie

 2014 Les yeux jaunes des crocodiles

Iris Dupin

 2013 Par exemple, Electre

 2012 Télé gaucho

Patricia Gabriel

 2012 Le reste du monde (TV Movie)

Katia

 2012 Bye Bye Blondie

Frances

 2012 Le désert de l'amour (TV Movie)

Maria Cross

 2011 Les amours perdues (Short)

Maria

 2011 Le grand restaurant II (TV Movie)

L'amie cynique

 2011 Ma compagne de nuit

Julia

 2010 Ça commence par la fin

Gabrielle

 2010 Nous trois

Marie, la mère

 2008Vinyan

Jeanne Bellmer

 2008 Mes stars et moi

Isabelle Séréna

 2008 Disco

France

 2007 Les témoins

Sarah

 2006 Le héros de la famille

Léa O'Connor

 2006 A Crime

Alice Parker

 2005 L'enfer

Sophie

 2005 Un fil à la patte

Lucette

 2005D'Artagnan et les trois mousquetaires

Milady Winter

 2004 À boire

Inès Larue

 2003 Nathalie...

Nathalie / Marlène

 2003 Histoire de Marie et Julien

Marie

 2003 Les égarés

Odile

 2002 8 γυναίκες

Louise

 2001La répétition

Nathalie

 2001 Voyance et manigance

Chantal Bardet

 2000 Les destinées sentimentales

Pauline Pommerel

 1999 La bûche

Sonia

 1999 Elephant Juice

Jules

 1999 Le temps retrouvé, d'après l'oeuvre de Marcel Proust

Gilberte

 1998 Voleur de vie

Alda

 1998 Don Juan

Elvire

 1996 Le dernier chaperon rouge (Short)

Le petit chaperon rouge

 1996 Επικίνδυνη αποστολή

Claire Phelps (as Emmanuelle Beart)

 1995 Nelly & Monsieur Arnaud

Nelly

 1995 Une femme française

Jeanne

 1994 L'enfer

Nelly

 1993 Rupture(s)

Lucie

 1992 Un coeur en hiver

Camille

 1992 Divertimento

Marianne

 1991 Le bateau de Lu (Short)

Lucie

 1991 J'embrasse pas

Ingrid

 1991La belle noiseuse

Marianne

 1990 Il viaggio di Capitan Fracassa

Isabella

 1989 Les enfants du désordre

Marie

 1989 Les jupons de la révolution (TV Series)

Marie-Antoinette

- Marie Antoinette, reine d'un seul amour (1989) ... Marie-Antoinette

 1988À gauche en sortant de l'ascenseur

Éva

 1987 Date with an Angel

Angel

 1986 Manon des sources

Manon (as Emmanuelle Beart)

 1986 Et demain viendra le jour (TV Movie)

Judith

 1986 Cinéma 16 (TV Series)

Justine

- La femme de sa vie (1986) ... Justine

 1985 L'amour en douce

Samantha Page

 1984 Raison perdue (TV Movie)

Sonia Mornant

 1984 Un amour interdit

Constanza

 1984 Zacharius (TV Movie)

Judith

 1983 Premiers désirs

Hélène

 1980 Le grand Poucet (TV Movie)

Grive (as Emmanuelle Est)

 1976 Demain les mômes

Lila

 1972 La course du lièvre à travers les champs

Child (uncredited)






Βραβεύσεις

Φεστιβάλ του Βερολίνου (2002) – Αργυρή Άρκτος – Βραβείο Outstanding Artistic Achievement για το «8 Γυναίκες» (μοιράστηκε με όλο το καστ)

Βραβείο Σεζάρ (1987) – Βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου για τη «Μανόν των Πηγών»

5 Υποψηφιότητες για Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Ηθοποιού τα έτη 1990, 1992, 1993, 1996 και 2001.

 

Τα διάσημα ατυχήματα του λίφτινγκ.


Από τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, μέχρι και την Τάιρα Μπανκς,  την Εμανουέλ Μπεάρ και την Μέγκ Ράιαν σχεδόν όλες οι διάσημες του Χόλιγουντ  έχουν κάνει τον ανδρικό πληθυσμό να παραμιλάει από τις εκθαμβωτικές και σέξι εμφανίσεις τους.

Ο αδυσώπητος  χρόνος δεν  φαίνεται να τις αγγίζει  όπως τις θνητές γυναίκες  αφού όσο περνούν τα χρόνια ''ξαναγεννιούνται''.

Παρόλο που προσπαθούν  κατά καιρούς να πείσουν σε συνεντεύξεις που δίνουν ότι  η σωστή διατροφή και  η γυμναστική τις κρατά σε φόρμα ωστόσο το μυστικό της ομορφιάς τους μάλλον κρύβεται στο  νυστέρι του  πλαστικού χειρουργού τους.

Πρόσφατα  η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Εμανουέλ Μπεάρ, ξεκίνησε εκστρατεία κατά των πλαστικών αφού από τις πολλές επεμβάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί  μόλις από τα 27 χρόνια τώρα έχει αρχίσει να παραμορφώνεται.

Όπως αποκάλυψε η ίδια η ηθοποιός, η οποία έγινε ευρέως γνωστή στο πλευρό του Τομ Κρουζ στην ταινία Επικίνδυνη Αποστολή, μιλώντας στην εφημερίδα «Le Monde», στα 27 της έκανε την πρώτη πλαστική επέμβαση στα χείλη, αλλά δεν πήγε καλά και ακολούθησε κι άλλη επέμβαση.

Η ηθοποιός, που είναι σήμερα 47 χρόνων, έχει κάνει διάφορες πλαστικές επεμβάσεις για τις οποίες δηλώνει μετανιωμένη, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αν ήξερα ότι θα παραμορφωνόταν το πρόσωπό μου θα είχα προσέξει περισσότερο».


 

                       ============================================

ΠΗΓΕΣ

Emmanuelle Béart 


Emmanuelle Béart - IMDb




                    =======================================








Δημοσίευση σχολίου