Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

4o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΠΑΞΕ4o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ 

27, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 1, 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015Αντιγόνη Μπαξέ

Η Αντιγόνη Μπαξέ γεννήθηκε το 1995 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τις σπουδές της στην κιθάρα σε ηλικία πέντε χρονών με το Φώτιο Μπαξέ, από την τάξη του οποίου  αποφοίτησε παίρνοντας το δίπλωμα κιθάρας το 2012 με το γενικό βαθμό «Άριστα και πρώτο βραβείο».

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κιθάρας με αξιόλογους έλληνες και ξένους σολίστες όπως Εύα Φαμπα, Ευάγγελο Ασημακόπουλο, Κώστα Γρηγορέα, Γιάννη Πετρίδη, Θανάση Παύλου και Κυριακή Κόντη, Γιώργο Αργυριάδη και Θάνο Μήτσαλα από την Ελλάδα ,και Hubert Käppel ,Ricardo Gallen,Thomas Muller Perring, Susana Prieto , Margarita Escarpa,Gary Ryan, Jerry Williard  και Frank Bungarten από το εξωτερικό.  

Έχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς κιθάρας και έχει αποσπάσει 7 πρώτα πανελλήνια βραβεία και ένα δεύτερο διεθνές .Επιπλέον, το 2011, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό για τη χορήγηση υποτροφιών στο πλαίσιο του προγράμματος “Bachauer Junior για νέους μουσικούς της περιφέρειας” από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer.

Έχει πραγματοποιήσει ατομικά ρεσιτάλ στην Πάτρα ,στην Ξάνθη και στη Θεσσαλονίκη. Επίσης έχει συμπράξει ως σολίστ με την ορχήστρα νέων Con Fuoco του Δημοτικού ωδείου Θέρμης ερμηνεύοντας το κονσέρτο σε ρε του Mario Castelnuovo Tedesco, ενώ ταυτόχρονα  είναι  και μέλος της ορχήστρας Con Fuoco. Επιπρόσθετα, διακρίθηκε το 2007 με ειδικό βραβειο στον παγκόσμιο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Μουσείο και Ακαδημία Παιδικής τέχνης της Ξάνθης για τη συγγραφή του πιο πρωτοποριακού παραμυθιού.


Από το έτος 2014 σπουδάζει στην ακαδημία ΜΟΖΑRTEUM στο SALZBURG στην ταξη του Eliot  Fisk.


www.alexandrayannis.com/pfaliro2015/
Δημοσίευση σχολίου